Over Alverpark

Een groene inplanting met oriëntatie op het zuiden

Het woonproject bestaat uit 5 gebouwen nl. ASPIUS, BARBUS, CARPIO, ESOMUS en DEVARIO. De namen werden geïnspireerd  op 'Alver', waarnaar de straat refereert en 'karperachtige vis' betekent.

De bouwvolumes zijn zodanig ingeplant dat het project een open parkkarakter met levendige groene doorzichten krijgt. De appartementen zijn op het zuiden gericht en genieten van groene ‘vistas’. Rond de woonvolumes komt een park met inheemse boom- en plantensoorten.

Samen met de stad Hasselt besloten we de bestaande bomenrij met inlandse eiken te behouden. De natuur is op de site prominent aanwezig als een glooiend park. Waterbuffers, ook wel wadi’s genoemd, zorgen voor de waterhuishouding en versterken dit parkkarakter.

Een speciaal aangelegde eenrichtingsweg verbindt de Alverbergstraat en de Haarbemdenstraat voor een betere ontsluiting. Het project Alverpark sluit perfect aan op de Heilig Hartwijk aan de ene kant en de sportfaciliteiten in het oosten van de ontwikkeling. Daarnaast grenst het project aan een park dat deels als bos is ingericht. Sportfaciliteiten, scholen, winkels, cultuurcentra en horeca liggen binnen handbereik.

103 appartementen en penthouses

Het Alverpark voorziet 103 wooneenheden in 5 fases. De oppervlakte varieert tussen 65 m² voor een appartement met 1 slaapkamer tot 128 m² voor penthouses en appartementen met 3 slaapkamers. Zo is er voor elke smaak en elk budget wat wils. De gebouwen en woonunits zijn bovendien uitermate rolstoelvriendelijk. De terrassen variëren van 10 m² tot 25 m², die van de penthouses zijn nog ruimer. Alle appartementen zijn op het zuiden gericht en hebben grote schuiframen. Zo genieten bewoners maximaal van de zon en het zicht op het park.

De penthouses beschikken over een zonnewering. Elke woonunit heeft een berging en parking. Bewoners hebben ook de mogelijkheid om een eigen parkeerbox te kopen.

Levenskwaliteit is troef in Hasselt

De stad van de smaak heeft werkelijk alles op wandelafstand. Shoppen, tafelen, uitgaan, cultuur, onderwijs, sport, groen … Je vindt het in deze centrumstad in overvloed. Bovendien is de Limburgse provinciehoofdstad een veilige, propere, gezellige én vooruitstrevende stad. Geen wonder dat Hasselt een van de meest begeerde woonsteden van Vlaanderen is!

Op fiets- en wandelafstandvan het stadscentrum
Het project Alverpark ligt binnen de Grote Ring van Hasselt, tussen de Alverbergstraat en de Haarbemdenstraat. Je wandelt hooguit een kwartiertje tot aan het stadscentrum en het station. Met de wagen ben je in vijf minuten op de autosnelweg, de E313. Deze prachtige, groene locatie waarborgt rust. Bovendien is de ligging, vlakbij de Singel en het stadscentrum, bijzonder praktisch. Je bent direct in maar even snel weer uit de stad!

De natuur als inspiratiebron

Ma°Mu architecten, een jong en dynamisch architectenbureau, i.s.m. landschapsarchitect Avantgarden gebruikt de natuur als inspiratie voor de architecturale vormgeving en de keuze van de materialen en de kleuren. De genuanceerde baksteen zorgt voor een natuurlijke kleurschakering en patina. Door de baksteen te combineren met andere materialen krijg je een eigentijdse en speelse architectuur. 
De bouwvolumes zijn zodanig geconcipieerd dat het project in enkele fases kan worden uitgevoerd.

Hasselt 2020: een visie op stadsontwikkeling

Om de woon- en leefkwaliteit in Hasselt in de toekomst te garanderen, bundelde het stadsbestuur zijn visie en stedenbouwkundige richtlijnen in het manifest ‘Hasselt 2020’. Woonproject Alverpark voldoet moeiteloos aan de vooropgestelde kwaliteitsnormen.

Kwalitatieve afwerking en duurzaamheid

Kumpen bouw en vastgoedontwikkeling gaat voor een hoogstaande afwerking. Voor elk appartement is een ruim budget voorzien om de woning naar eigen smaak in te richten. Bovendien besteedt Kumpen extra aandacht aan de duurzaamheid en het energiepeil van het gebouw. We streven ernaar om beter te presteren dan de vereiste wetgeving rond EPB (EnergiePrestaties en Binnenklimaat).

Elk appartement krijgt trouwens zijn eigen EPC (EnergiePrestatieCertificaat).